online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkoolpannenkoek met spek en ui

Boerenkoolpannenkoek met spek en ui

ingrediënten

olijfolie

3 rode uien

3 uien

balsamicoazijn

400 gram boerenkool

400 gram volkorenmeel

4 eieren

800 milliliter melk

250 gram ontbijtspek

200 gram zachte geitenkaas


  • 1 Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Blus af met een beetje balsamicoazijn en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de boerenkool met zout en peper circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Klop van het meel, eieren, melk en een halve theelepel zout een glad beslag. Rooster het ontbijtspek in een droge, hete koekenpan en houd warm.
  • 4 Meng de afgekoelde boerenkool door het pannenkoekenbeslag. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  • 5 Schep er een soeplepel beslag in en draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2-3 minuten, keer om en bak de andere kant ook circa 2 minuten.
  • 6 Kwast voor de volgende pannenkoeken de pan alleen nog maar in met een beetje olie. Houd de pannenkoeken warm. Serveer ze met de uienringen, het spek en de geitenkaas.

bereidingstip

Vervang het ontbijtspek in dit recept ook eens door katenspek of gerookte spekblokjes.


voedingswaarde

energie 1000 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 48 gram