online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

ingrediënten

500 gram aardappels

600 gram boerenkool

8 eetlepels bloem

3 eieren

2 eiwitten

125 milliliter demi crème fraîche

300 milliliter melk

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct

4 varkensfiletlapjes


  • 1 Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook de boerenkool met zout in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Giet de aardappelen en kool af en laat de kool goed uitlekken.
  • 3 Stamp de aardappelen fijn en meng de kool erdoor.
  • 4 Meng er de bloem, eieren, eiwitten, crème fraîche, melk en wat peper door tot een stevig beslag.
  • 5 Verwarm de oven voor op 120°C. Bak in een koekenpan pannenkoekjes van 10-12 cm circa 3-4 minuten per kant.
  • 6 Houd de pannenkoekjes warm in de oven.
  • 7 Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 5 minuten per kant. Serveer ze bij de boerenkoolpannenkoekjes.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 44 gram