voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

250 gram boerenkool

4 eieren

300 milliliter slagroom

1 eetlepel mosterd

6 plakjes bladerdeeg

3 artisjokharten

180 gram zachte geitenkaas


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in.
  • 2 Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Meng intussen de eieren met de room en mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  • 4 Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche circa 40 minuten in de oven.
  • 5 Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.

wijnadvies

Pinot Gris van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier