online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

250 gram boerenkool

4 eieren

300 milliliter slagroom

1 eetlepel mosterd

6 plakjes bladerdeeg

3 artisjokharten

180 gram zachte geitenkaas


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in.
  • 2 Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Meng intussen de eieren met de room en mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  • 4 Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche circa 40 minuten in de oven.
  • 5 Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.

wijnadvies

Pinot Gris van J. Meyer.


voedingswaarde

energie 785 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 24 gram