online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkoolsalade met geroosterde wortel en couscous

Boerenkoolsalade met geroosterde wortel en couscous

ingrediënten

200 gram wortels

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

3 eetlepels olijfolie

300 gram couscous

300 milliliter groentebouillon

2 eetlepels rozijnen

1 blik kikkererwt

1 sinaasappel

2 eetlepels appelazijn

2 eetlepels wittewijnazijn

3 eetlepels zonnebloempitten

300 gram boerenkool

1 bosje koriander


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Rasp of snijd de wortels in heel dunne reepjes (julienne). Meng de wortel met de koriander en 1 eetlepel olijfolie en rooster op de bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de couscous toe. Bak al roerend tot de couscous goudbruin van kleur is. Voeg de bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt circa 10 minuten wellen.
  • 4 Meng de couscous met de wortel, kikkererwten, sinaasappelrasp en -sap, azijn en zonnebloempitten. Schep de boerenkool erdoor en bestrooi de salade met de koriander.

wijnadvies

Bij deze salade is ook in het glas groen een aanrader: Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 19 gram