voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
moeilijk
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Boerenkoolsamosa’s met koriandermayonaise

Boerenkoolsamosa’s met koriandermayonaise

ingrediënten

300 gram aardappels

2 eetlepels zonnebloemolie

zonnebloemolie

1 ui

theelepel mosterdzaad

theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel garam masala

1 theelepel kerriepoeder

75 gram boerenkool

1 pak filodeeg

bosje koriander

5 eetlepels mayonaise

1 limoen


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels gaar en pureer ze glad. Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en specerijen geurig.
  • 2 Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de aardappelpuree toe en meng goed.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de vellen filodeeg in vierkantjes.
  • 4 Leg een stuk deeg op het werkvlak en bestrijk met olie. Leg 1 eetlepel vulling linksonder op het filodeeg en vouw de punt linksonder over de vulling tot het midden.
  • 5 Klap alles dubbel naar boven, dan van links naar rechts en dan de puntjes erover. Herhaal dit tot deeg en vulling op zijn.
  • 6 Leg de samosa’s op de bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Pureer intussen de koriander met de mayonaise, limoenrasp en -sap.
  • 7 Serveer de warme samosa’s direct met de koriandermayonaise of warm ze later nogmaals op in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 3 gram