online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenkoolschotel met amandelkorst

Boerenkoolschotel met amandelkorst

ingrediënten

600 gram kruimige aardappels

20 gram boter

250 milliliter melk

1 eetlepel nootmuskaatpoeder

600 gram boerenkool

1 zakje mix voor bechamelsaus

100 gram spekblokjes

1 ui

200 gram knolselderij

500 gram half-om-half gehakt

1 laurierblaadje

50 gram geschaafde amandelen


  • 1 Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  • 2 Giet ze af en stamp fijn met de boter en 100 ml warme melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat.
  • 3 Stoom of kook de boerenkool in circa 5 minuten beetgaar.
  • 4 Bereid de bechamelsaus met de rest van de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Bak de spekblokjes een paar minuten uit. Voeg de ui en knolselderij toe en bak mee tot ze licht verkleuren. Voeg het gehakt en laurierblaadje toe en bestrooi met wat zout, versgemalen peper en eventueel kruidnagelpoeder. Bak het gehakt rul.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 7 Bestrijk de ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelpuree. Verdeel hierop de helft van de boerenkool en daar weer bovenop de helft van het gehaktmengsel. Vervolg met nog een laag puree, kool en gehakt. Verdeel de bechamelsaus erover en strijk glad.
  • 8 Bestrooi met de amandelen en bak het gerecht in 20 à 30 minuten goudbruin in de oven.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 34 gram