voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

ingrediënten

1250 gram kruimige aardappels

600 gram boerenkool

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 ui

2 teentjes knoflook

2 rode paprika's

70 gram tomatenpuree

1 mespunt suiker

1 rookworst

200 milliliter melk


  • 1 Kook de aardappels met zout afgedekt circa 10 minuten. Verdeel de boerenkool over de aardappels en kook alles in nog circa 15 minuten gaar.
  • 2 Verhit intussen in een koekenpan het bakproduct en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze op halve stand 4-5 minuten mee.
  • 4 Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 1 minuut mee. Giet er 450 ml water bij en roer de suiker erdoor. Laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • 7 Verdeel de stamppot over warme borden en verdeel de paprikasaus erover. Serveer de worst op de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 23 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier