online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Boerenomelet met brie

Boerenomelet met brie

ingrediënten

300 gram broccoli

200 gram sugarsnaps

200 gram gerookte spekblokjes

6 eetlepels arachideolie

6 eetlepels zonnebloemolie

200 gram oesterzwammen

200 gram kastanjechampignons

6 eieren

4 eetlepels melk

4 eetlepels kookroom

150 gram brie

75 gram Parmezaanse kaas

grof bruinbrood


  • 1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn.
  • 2 Kook de broccoli circa 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Kook de broccoli en sugarsnaps circa 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de broccoli en paddenstoelen circa 2 minuten
  • 5 Bak de spekblokjes in een droge, hete wok en schep ze uit de pan.
  • 6 Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de broccoli, sugarsnaps en paddenstoelen circa 2 minuten.
  • 7 Schep de spekjes erdoor en houd even warm.
  • 8 Meng de eidooiers met melk, zout en peper.
  • 9 Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • 10 Spatel het dooiermengsel erdoor.
  • 11 Verhit de rest van de olie in 2 pannen en schenk het eimengsel erin.
  • 12 Bak de omeletten in 2-3 minuten aan de onderkant goudbruin.
  • 13 Verdeel de brie en het groentemengsel over één helft en klap ze dicht.
  • 14 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer met bruinbrood.

bereidingstip

Zet de omeletten voor het serveren onder een hete ovengrill zodat de Parmezaanse kaas licht gratineert.. Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 38 gram