voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Boerensalade met croutons en geitenkaas

Boerensalade met croutons en geitenkaas

ingrediënten

1 stokbrood

1 ciabattabrood

4 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook

150 gram gemengde bladsla

300 gram romatomaten

1 komkommer

2 rode uien

24 zwarte olijven

2 eetlepels verse oregano

2 theelepels gedroogde oregano

200 gram zachte geitenkaas

3 ansjovisfilets

1 eetlepel kappertjes

100 milliliter rodewijnazijn

8 eetlepels olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de broodblokjes over een bakplaat. Meng de olijfolie met de helft van de knoflook en sprenkel dit over het brood. Bak de croutons 7-8 minuten middenin de oven en laat afkoelen.
  • 2 Doe de sla in een schaal. Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven, oregano, zout en peper door de broodblokjes.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook, zout en peper. Schep deze dressing door de groenten en verdeel dit over de sla.
  • 4 Bestrooi de salade met de geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 16 gram