voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Boerensalade met croutons en geitenkaas

Boerensalade met croutons en geitenkaas

ingrediënten

1 stokbrood

1 ciabattabrood

4 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook

150 gram gemengde bladsla

300 gram romatomaten

1 komkommer

2 rode uien

24 zwarte olijven

2 eetlepels verse oregano

2 theelepels gedroogde oregano

200 gram zachte geitenkaas

3 ansjovisfilets

1 eetlepel kappertjes

100 milliliter rodewijnazijn

8 eetlepels olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de broodblokjes over een bakplaat. Meng de olijfolie met de helft van de knoflook en sprenkel dit over het brood. Bak de croutons 7-8 minuten middenin de oven en laat afkoelen.
  • 2 Doe de sla in een schaal. Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven, oregano, zout en peper door de broodblokjes.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook, zout en peper. Schep deze dressing door de groenten en verdeel dit over de sla.
  • 4 Bestrooi de salade met de geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 16 gram