online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ingrediënten

75 gram boter

100 gram mager gerookt spek

500 gram rosbief

200 gram champignons

3 sjalotjes

20 zilveruitjes

1 blikje tomatenpuree

1 eetlepel bloem

200 milliliter rode wijn

200 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel tijm

1 theelepel gedroogde tijm

1 laurierblaadje

1 eetlepel maizena

1 eetlepel allesbinder


  • 1 Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.
  • 2 Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
  • 3 Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee. Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
  • 4 Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
  • 5 Bind de saus met maïzena of allesbinder. Lekker met sperziebonen en rijst.

wijnadvies

De beste disgenoot is een rode Bourgogne of Bourgogne Pinot Noir. Of laat de keuze op een Mâcon Supérieur vallen. Of op een stevige, frisse Beaujolais, liefst één van de tien crus (14-16°C).


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 35 gram