gemiddeld
40 min.
tussendoortje
recepten Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

ingrediënten

200 gram eiwitten

375 gram suiker

125 gram blanke amandelen

40 gram bloem

150 gram amandelschaafsel

300 gram pure chocolade

1 vanillestokje

150 milliliter slagroom

300 gram witte chocolade


benodigdheden

2 spuitzakken

bakplaat met bakpapier

  • 1 Begin met de vulling. Verwarm het vanillemerg met de slagroom tegen de kook aan.
  • 2 Smelt de witte chocolade erin. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 4 Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Voeg 225 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf is.
  • 5 Spatel de rest van de suiker, het amandelmeel en de bloem erdoor. Schep dit beslag in een spuitzak.
  • 6 Spuit op de bakplaat circa 24 strookjes beslag van 8-10 cm lang. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 18-20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Neem het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen.
  • 8 Schep de vulling uit de koelkast in een spuitzak. Spuit een streep vulling op de helft van de koekjes en leg steeds een tweede koekje erop.
  • 9 Smelt de pure chocolade 1-2 minuten in de magnetron op 400 Watt. Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat uitharden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 11 gram