online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht, bijgerecht
Recepten Bonen-venkelsalade met ham en basilicumolie

Bonen-venkelsalade met ham en basilicumolie

ingrediënten

2 venkelknollen

1 rode peper

75 gram rucola

bosje platte peterselie

1 blik cannelliniboon

250 gram gekookte hamreepjes

2 citroenen

100 gram Parmezaanse kaas

50 milliliter olijfolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels basilicum


  • 1 Schep de venkel, rode peper, rucola, peterselie, bonen en ham door elkaar.
  • 2 Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in partjes. Meng de ingrediënten voor de basilicumolie met het citroensap, zout en peper.
  • 3 Meng de salade met de kruidenolie en schep in 4 kopjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de cannellinibonen in dit recept door witte bonen.. Neem in plaats van gekookte ham eens rauwe ham of gerookte kipfilet.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 27 gram