online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Bonenballetjes met amandel en spicy mangodip

Bonenballetjes met amandel en spicy mangodip

ingredi├źnten

100 gram amandelen

500 gram bruine bonen

1 rode ui

75 gram blanke rozijnen

2 eetlepels kokosrasp

4 eetlepels paneermeel

2 eetlepels sesamzaad

1 potje mangochutney

1 rode peper

1 eetlepel honing

1 eetlepel gembersiroop

arachideolie

zonnebloemolie


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Pureer de bonen niet helemaal fijn en meng de amandelen, ui, rozijnen, kokos, zout en peper erdoor. Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een bitterbal.
  • 3 Meng het paneermeel met het sesamzaad, haal de balletjes hierdoor en druk goed aan. Leg de bonenballetjes even in de koelkast of diepvries zodat ze wat steviger worden.
  • 4 Maak intussen de dip: meng de mangochutney met de rode peper, honing en eventueel een scheutje olie. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bonenballetjes in circa 5 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de amandelen in dit recept door pinda’s.. Gebruik voor de dip abrikozenjam in plaats van mangochutney.


voedingswaarde

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram