voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
1 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Bonenburger

Bonenburger

ingrediënten

400 gram kidneybonen

2 sneeën maisbroden

2 lente-/bosuitjes

1 eidooier

5 eetlepels tacosaus

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

bosje verse koriander

verse koriander

2 eetlepels boter

2 eetlepels olie

4 bruine broodjes

4 blaadjes ijsbergsla

24 tortillachips

4 eetlepels kaas


  • 1 Maak 4 vegetarische burgers van de kidneybonen, fijngemalen met de maisboterhammen, lente-/ bosuitjes, eidooier, 1 eetlepel tacosaus, komijnpoeder, ½ bosje koriander, zout en peper. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Beleg de bruine (zaden)broodjes met ijsbergsla, elk een eetlepel tacosaus en enkele tortillachips.
  • 3 Serveer met geraspte kaas en wat blaadjes koriander.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook grillen in de grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of gaar de hamburgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 18 gram