online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, bijgerecht, tussengerecht
Recepten Bonensalade met groenekruidendressing

Bonensalade met groenekruidendressing

ingredi├źnten

400 gram sperziebonen

250 gram diepvriestuinbonen

200 gram peultjes

400 gram borlottibonen

400 gram witte bonen

4 tomaten

75 gram rucola

100 gram Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels kippenbouillon

3 eetlepels vleesbouillon

3 eetlepels groentebouillon

2 eetlepels rodewijnazijn

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel verse basilicum

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel verse bieslook

1 eetlepel lente-/bosui


  • 1 Kook de sperziebonen en tuinbonen in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de peultjes toe.
  • 2 Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 3 Meng alle ingredienten voor de dressing.
  • 4 Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar.
  • 5 Verdeel de rucola over borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de kaas erover. Lekker met focacciabrood.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 24 gram