online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Bonensalade met mais en chilidressing

Bonensalade met mais en chilidressing

ingrediënten

300 gram mais

300 gram mais

1 blik zwarte bonen

1 blik cannelliniboon

1 rode paprika

1 rode ui

bosje koriander

tortillachips

100 milliliter olijfolie

2 eetlepels limoensap

2 eetlepels citroensap

75 milliliter rodewijnazijn

1 teentje knoflook

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel chilipoeder

2 eetlepels chilisaus


  • 1 Kook de mais 2-3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de bonen, mais, paprika en dressing door elkaar.
  • 3 Bestrooi de bonensalade met de ui en koriander. Serveer met tortillachips.

bereidingstip

Vervang de zwarte bonen in dit recept door kidneybonen en de cannellinibonen door witte bonen.. Neem blokjes tomaat in plaats van paprika.

wijnadvies

Bij deze Mexicaanse bonensalade past heel goed een Spaanse rosé van Vega Libre.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 14 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier