voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Bonenstoof met spekjes en salie

Bonenstoof met spekjes en salie

ingredi├źnten

250 gram magere spekreepjes

8 blaadjes verse salie

500 gram sperziebonen

450 gram aardappelpartjes

250 milliliter vleesbouillon

250 milliliter kippenbouillon

4 handperen


  • 1 Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan lichtbruin en krokant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Hak de helft van de salieblaadjes en zet apart.
  • 3 Schep de overige salieblaadjes, sperziebonen, aardappelpartjes en bouillon in een pan. Breng aan de kook en kook zachtjes 6-7 minuten.
  • 4 Voeg de partjes peer toe en stoof nog 3-4 minuten.
  • 5 Schep de spekblokjes erdoor. Bestrooi de bonenstoof voor het serveren met de gehakte salie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 16 gram