online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Bonte druiventaartjes met walnoot

Bonte druiventaartjes met walnoot

ingrediënten

75 gram walnoten

75 gram bruine basterdsuiker

250 gram bloem

125 gram boter

6 eetlepels abrikozenjam

125 gram pitloze rode druiven

125 gram pitloze witte druiven

125 gram demi crème fraîche

1 zakje vanillesuiker


benodigdheden

6 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Maal ze niet helemaal fijn.
  • 2 Meng de noten met de basterdsuiker en de bloem. Snijd de boter met 2 messen in de bloem tot kruimels en kneed kort tot een kruimelig deeg.
  • 3 Vet de taartvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Druk het deeg in de taartvormpjes en zet ze 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg in de vormpjes 20 minuten. Laat iets afkoelen en wip de bodems uit de vormpjes. Dit kan ook een dag van tevoren, mits bewaard in een koektrommel.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken. Voeg eventueel port of sherry toe. Schep de druiven erdoor.
  • 6 Verdeel de vruchten, eventueel een beetje gestapeld, over de taartjes.
  • 7 Klop de crème fraîche los met de vanillesuiker en serveer deze er apart bij.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 8 gram