online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Bonte druiventaartjes met walnoot

Bonte druiventaartjes met walnoot

ingrediënten

75 gram walnoten

75 gram bruine basterdsuiker

250 gram bloem

125 gram boter

6 eetlepels abrikozenjam

125 gram pitloze rode druiven

125 gram pitloze witte druiven

125 gram demi crème fraîche

1 zakje vanillesuiker


benodigdheden

6 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Maal ze niet helemaal fijn.
  • 2 Meng de noten met de basterdsuiker en de bloem. Snijd de boter met 2 messen in de bloem tot kruimels en kneed kort tot een kruimelig deeg.
  • 3 Vet de taartvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Druk het deeg in de taartvormpjes en zet ze 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg in de vormpjes 20 minuten. Laat iets afkoelen en wip de bodems uit de vormpjes. Dit kan ook een dag van tevoren, mits bewaard in een koektrommel.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken. Voeg eventueel port of sherry toe. Schep de druiven erdoor.
  • 6 Verdeel de vruchten, eventueel een beetje gestapeld, over de taartjes.
  • 7 Klop de crème fraîche los met de vanillesuiker en serveer deze er apart bij.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 8 gram