online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Bonte salade met kaassticks

Bonte salade met kaassticks

ingrediënten

100 gram bloem

1 theelepel paprikapoeder

2 eieren

100 gram paneermeel

4 plakken jongbelegen kaas

75 gram gemengde bladsla

1 rode puntpaprika

1 venkelknol

2 appels

2 peren

4 eetlepels honing-mosterddressing

100 gram boter

100 gram vloeibaar bakproduct


  • 1 Strooi de bloem, gemengd met paprikapoeder, in een diep bord.
  • 2 Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een tweede diep bord.
  • 3 Strooi het paneermeel op een derde bord.
  • 4 Wentel de kaasrepen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Leg de kaasrepen naast elkaar op een bord en zet circa 15 minuten in de diepvries zodat de paneerlaag goed hecht.
  • 5 Meng de sla met de paprika, venkel, appel en dressing.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaassticks in 2-3 minuten rondom bruin. Bak de sticks niet te lang, dan loopt de kaas uit de paneerlaag.
  • 7 Serveer de kaassticks op de salade en serveer er grof bruinbrood met walnotentapenade bij.

wijnadvies

Eigenlijk is kaas een ontzettend lastige wijnklant, al is het maar omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten zijn. Van jong en vers tot oud en brokkelig. Van wit tot blauw. Welbeschouwd willen deze soorten stuk voor stuk hun eigen wijn, overigens vaak liever wit dan rood… Wie de salade nog bonter wil maken, schenkt er een kleurige rosé bij: Sensas, Vega Libre of de sappige droge huiswijn. En dan is daar eindelijk rood, maar dan wel heel klassiek bij de biefstuk: Casa de Campo Malbec, Columbus Shiraz of Koopmanskloof Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde

energie 910 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 34 gram