online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Borsjt met zure room en dille

Borsjt met zure room en dille

ingredi├źnten

500 gram runderpoelet

2 eetlepels olie

1 rode ui

3 rauwe bieten

1 winterwortel

4 eetlepels zure room

3 eetlepels verse dille

1 ui

1 laurierblaadje

1 takje tijm

1 kruidnagel

2 peperkorrels

1 stukje foelie


  • 1 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  • 2 Fruit de bieten en wortel een paar minuten mee. Giet de hete bouillon door een zeef bij de groenten en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Schep het vlees uit de zeef en snijd het kleiner. Voeg het vlees toe aan de soep en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Serveer de soep met een dot zure room en bestrooi met de gehakte dille.

bereidingstip

Gebruik voor een snelle versie aangelengde runderbouillon met vlees uit een pot.


voedingswaarde

energie 285 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram