voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Bosbessensorbet met tijm

Bosbessensorbet met tijm

ingredi├źnten

1 kilogram bosbes

1 kilogram blauwe bes

375 gram suiker

750 milliliter rode bessensap

1 eetlepel tijm

2 takjes tijm


  • 1 Pureer de bessen en zeef ze. Breng 375 g suiker (of 300 g suiker en 75 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat iets inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  • 2 Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree, het bessensap en de gehakte tijm. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  • 3 Roer na circa 45 minuten door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur. Pureer met een staafmixer en laat nog circa 1 uur verder bevriezen.

bereidingstip

Door druivensuiker toe te voegen aan dit recept blijft het sorbetijs wat zachter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 1 gram