voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Bosbessensorbet met tijm

Bosbessensorbet met tijm

ingredi├źnten

1 kilogram bosbes

1 kilogram blauwe bes

375 gram suiker

750 milliliter rode bessensap

1 eetlepel tijm

2 takjes tijm


  • 1 Pureer de bessen en zeef ze. Breng 375 g suiker (of 300 g suiker en 75 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat iets inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  • 2 Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree, het bessensap en de gehakte tijm. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  • 3 Roer na circa 45 minuten door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur. Pureer met een staafmixer en laat nog circa 1 uur verder bevriezen.

bereidingstip

Door druivensuiker toe te voegen aan dit recept blijft het sorbetijs wat zachter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 1 gram