voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht
Recepten Bospaddenstoelenragout

Bospaddenstoelenragout

ingrediënten

250 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

1 kleine prei

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels bloem

100 milliliter kruidenbouillon

100 milliliter groentebouillon

60 milliliter droge sherry

60 milliliter witte wijn

3 eetlepels crème fraîche

4 pasteibakjes


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) en de prei circa 4 minuten.
  • 2 Besprenkel tussendoor met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi met 2 eetlepels bloem. Roer er de kruiden- of groentebouillon en 60 ml droge sherry of witte wijn door en laat binden.
  • 4 Schep er op het laatst 3 eetlepels crème fraîche door en serveer in een pastei-/ragoutbakje naar keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 3 gram