online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht
Recepten Bospaddenstoelenragout

Bospaddenstoelenragout

ingrediënten

250 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

1 kleine prei

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels bloem

100 milliliter kruidenbouillon

100 milliliter groentebouillon

60 milliliter droge sherry

60 milliliter witte wijn

3 eetlepels crème fraîche

4 pasteibakjes


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) en de prei circa 4 minuten.
  • 2 Besprenkel tussendoor met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi met 2 eetlepels bloem. Roer er de kruiden- of groentebouillon en 60 ml droge sherry of witte wijn door en laat binden.
  • 4 Schep er op het laatst 3 eetlepels crème fraîche door en serveer in een pastei-/ragoutbakje naar keuze.


voedingswaarde

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 3 gram