voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Bospaddenstoelensalade met blauwe kaas

Bospaddenstoelensalade met blauwe kaas

ingredi├źnten

50 gram walnoten

250 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel honing

1 krop eikenbladsla

150 gram gemengde bladsla

100 gram blauwe kazen


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en zet apart.
  • 2 Snijd de paddenstoelen in plakken.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook.
  • 4 Bak de paddenstoelen 2-3 minuten mee en schep ze uit de pan.
  • 5 Blus het bakvet af met de azijn, roer de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Scheur de sla iets kleiner en verdeel over borden.
  • 7 Leg de paddenstoelen in het midden en besprenkel met de dressing.
  • 8 Bestrooi de salade met de walnoten en blauwe kaas.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas door repen brie of camembert.. Neem (rode)vruchtenazijn in plaats van balsamico.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram