online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Bospaddenstoelensalade met blauwe kaas

Bospaddenstoelensalade met blauwe kaas

ingredi├źnten

50 gram walnoten

250 gram gemengde paddenstoelen

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel honing

1 krop eikenbladsla

150 gram gemengde bladsla

100 gram blauwe kazen


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en zet apart.
  • 2 Snijd de paddenstoelen in plakken.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook.
  • 4 Bak de paddenstoelen 2-3 minuten mee en schep ze uit de pan.
  • 5 Blus het bakvet af met de azijn, roer de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Scheur de sla iets kleiner en verdeel over borden.
  • 7 Leg de paddenstoelen in het midden en besprenkel met de dressing.
  • 8 Bestrooi de salade met de walnoten en blauwe kaas.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas door repen brie of camembert.. Neem (rode)vruchtenazijn in plaats van balsamico.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram