voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Bospaddestoelensoep

Bospaddestoelensoep

ingredi├źnten

500 gram gemengde paddenstoelen

50 gram boter

5 lente-/bosuitjes

1 eetlepel verse tijm

400 milliliter kruidenbouillon

400 milliliter groentebouillon

100 milliliter witte wijn

200 milliliter melk

200 milliliter kookroom


benodigdheden

1 staafmixer

  • 1 Snijd 400 g paddenstoelen in stukjes.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten.
  • 3 Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • 4 Snijd de rest van de paddenstoelen in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
  • 5 Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • 6 Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.

wijnadvies

Drink de Chardonnay door of kies voor een soortgelijke stevige witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram