voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Bospaddestoelensoep

Bospaddestoelensoep

ingredi├źnten

500 gram gemengde paddenstoelen

50 gram boter

5 lente-/bosuitjes

1 eetlepel verse tijm

400 milliliter kruidenbouillon

400 milliliter groentebouillon

100 milliliter witte wijn

200 milliliter melk

200 milliliter kookroom


benodigdheden

1 staafmixer

  • 1 Snijd 400 g paddenstoelen in stukjes.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten.
  • 3 Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • 4 Snijd de rest van de paddenstoelen in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
  • 5 Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • 6 Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.

wijnadvies

Drink de Chardonnay door of kies voor een soortgelijke stevige witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier