online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Bosvruchten-laagjesmousse

Bosvruchten-laagjesmousse

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

100 gram frambozen

12 frambozen

75 gram witte basterdsuiker

100 gram bosbessen

100 gram bramen

400 milliliter slagroom

2 takjes munt

2 theelepels poedersuiker


benodigdheden

4 hoge glazen

  • 1 Laat de gelatine weken in ruim water.
  • 2 Pureer 100 gram frambozen met de helft van de suiker.
  • 3 Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker.
  • 4 Verwarm beide vruchtenpurees apart op een lage stand (niet laten koken).
  • 5 Knijp de gelatine uit. Roer de helft door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree.
  • 6 Klop van de warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld.
  • 7 Giet de vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden.
  • 8 Klop de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de vruchtenpurees.
  • 9 Verdeel de mousses in laagjes over de glazen en laat in circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Garneer voor het serveren met wat verse bosvruchten en muntblaadjes.
  • 11 Bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Kun je geen vers fruit vinden? Kijk dan eens in het vriesschap van je supermarkt.

wijnadvies

Tiresia Raboso rosato frizzante


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier