voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Bosvruchten-laagjesmousse

Bosvruchten-laagjesmousse

ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine

100 gram frambozen

12 frambozen

75 gram witte basterdsuiker

100 gram bosbessen

100 gram bramen

400 milliliter slagroom

2 takjes munt

2 theelepels poedersuiker


benodigdheden

4 hoge glazen

  • 1 Laat de gelatine weken in ruim water.
  • 2 Pureer 100 gram frambozen met de helft van de suiker.
  • 3 Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker.
  • 4 Verwarm beide vruchtenpurees apart op een lage stand (niet laten koken).
  • 5 Knijp de gelatine uit. Roer de helft door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree.
  • 6 Klop van de warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld.
  • 7 Giet de vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden.
  • 8 Klop de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de vruchtenpurees.
  • 9 Verdeel de mousses in laagjes over de glazen en laat in circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 10 Garneer voor het serveren met wat verse bosvruchten en muntblaadjes.
  • 11 Bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Kun je geen vers fruit vinden? Kijk dan eens in het vriesschap van je supermarkt.

wijnadvies

Tiresia Raboso rosato frizzante


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram