voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Bosvruchten met speculaascrumble

Bosvruchten met speculaascrumble

ingrediënten

60 gram zachte boter

70 gram bloem

40 gram lichtbruine basterdsuiker

75 gram speculaasjes

500 gram diepvriesbosvruchten


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de boter met de bloem, suiker en speculaasjes en kneed tot een kruimelig deeg.
  • 3 Dep de bosvruchten droog en verdeel ze over de schaaltjes.
  • 4 Verdeel de deegkruimels erover.
  • 5 Bak de crumble 18-20 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Lekker met een bolletje vanilleroomijs.

bereidingstip

Vervang 25 gram van de speculaasjes door geraspte kokos.

wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel of Sealord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 4 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier