online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Bosvruchtenjam met rozemarijn

Bosvruchtenjam met rozemarijn

ingredi├źnten

1 kilogram diepvriesbosvruchten

2 eetlepels balsamicoazijn

eetlepel verse rozemarijn

1 kilogram geleisuiker

1 scheutje rode port 


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Doe de bosvruchten in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Meng de balsamico door de rozemarijn en roer dit mengsel met de geleisuiker door de bosvruchten.
  • 3 Breng al roerend aan de kook tot het mengsel borrelt.
  • 4 Kook al roerend 3-4 minuten en voeg eventueel een scheutje port toe.
  • 5 Schep van de warmtebron af het eventuele schuim eraf.
  • 6 Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
  • 7 Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

bereidingstip

Maak deze jam ook eens in de zomer als er weer heerlijk sappig en vers seizoensfruit verkrijgbaar is.. Vervang de rozemarijn door 1 eetlepel tijmblaadjes.


voedingswaarde

energie 1435 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 345 gram
eiwit 3 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier