online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

ingrediënten

175 gram bloem

90 boter

1 eetlepel suiker

1 eetlepel citroenrasp

1 eetlepel sinaasappelrasp

1 eidooier

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel sinaasappelsap

400 gram gemengde bosvruchten

2 eetlepels suiker

1 eetlepel maizena

100 gram mascarpone

100 milliliter slagroom

2 eetlepels vloeibare honing


benodigdheden

taartvorm

blindbakvulling

  • 1 Wrijf de bloem met de boter, suiker en citrusrasp tot een kruimelig deeg.
  • 2 Klop de eidooier los met het citrussap en kneed dit door de kruimels tot een soepel deeg.
  • 3 Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in met een vork en laat in de koelkast opstijven.
  • 4 Verwarm de oven op 180°C. Breng de bosvruchten met de suiker aan de kook en klop de maïzena los met wat water. Roer beetje bij beetje het maïzenapapje door de bosvruchten en kook nog een paar minuten tot de saus is ingedikt. Laat afkoelen.
  • 5 Bak de deegvorm met een blinde vulling in 20 minuten gaar. Neem de vulling uit de vorm en bak nog eens in 10 minuten goudbruin.
  • 6 Laat enigszins afkoelen en giet dan de bosvruchtenvulling erin. Laat geheel afkoelen op kamertemperatuur en zet dan in de koelkast om op te stijven.
  • 7 Klop de mascarpone los met de slagroom en honing naar smaak en serveer dit bij de taart.

bereidingstip

Boen de schil van de citroen of sinaasappel goed schoon voordat je hem raspt. Gebruik bij voorkeur biologisch citrusfruit.

wijnadvies

Gewoon erg lekker met Yellow Tail moscato of Neirano Asti Spumante.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram