online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
brunch, ontbijt
Recepten Boterbrioches met kaneel

Boterbrioches met kaneel

ingrediënten

1 zakje gedroogde gist

125 gram witte basterdsuiker

100 milliliter warme melk

300 gram bloem

2 eetlepels bloem

1 theelepel kaneelpoeder

1 ei

125 gram zachte boter

1 eetlepel zachte boter

100 gram blanke rozijnen


benodigdheden

8 ovenschaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Klop de gist met 1 eetlepel van de suiker door de warme melk en laat staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
  • 2 Mix de rest van de suiker met 300 gram bloem, de kaneel en het ei in een grote kom met de deeghaken van de mixer.
  • 3 Giet al kloppend de melk met opgeloste gist erbij. Voeg 125 gram boter in delen toe en als laatste een mespuntje zout.
  • 4 Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • 5 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed door om de lucht eruit te drukken. Meng de rozijnen erdoor.
  • 6 Verdeel het kleverige deeg over de ovenschaaltjes, dek af met folie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • 7 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • 8 Bak de brioches in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bestrijk daarna met de rest van de zachte boter en laat de brioches afkoelen in de schaaltjes.


voedingswaarde

energie 780 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 15 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier