voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
brunch, ontbijt
Recepten Boterbrioches met kaneel

Boterbrioches met kaneel

ingrediënten

1 zakje gedroogde gist

125 gram witte basterdsuiker

100 milliliter warme melk

300 gram bloem

2 eetlepels bloem

1 theelepel kaneelpoeder

1 ei

125 gram zachte boter

1 eetlepel zachte boter

100 gram blanke rozijnen


benodigdheden

8 ovenschaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Klop de gist met 1 eetlepel van de suiker door de warme melk en laat staan tot er luchtbelletjes ontstaan.
  • 2 Mix de rest van de suiker met 300 gram bloem, de kaneel en het ei in een grote kom met de deeghaken van de mixer.
  • 3 Giet al kloppend de melk met opgeloste gist erbij. Voeg 125 gram boter in delen toe en als laatste een mespuntje zout.
  • 4 Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • 5 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed door om de lucht eruit te drukken. Meng de rozijnen erdoor.
  • 6 Verdeel het kleverige deeg over de ovenschaaltjes, dek af met folie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • 7 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • 8 Bak de brioches in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bestrijk daarna met de rest van de zachte boter en laat de brioches afkoelen in de schaaltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 15 gram