voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Boterkip met kerrie

Boterkip met kerrie

ingrediënten

100 gram gezouten boter

2 teentjes knoflook

1 eetlepel kerriepoeder

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

1 mespunt serehpoeder

1 bosje koriander

100 gram ongezouten cashewnoten

4 kipfilets

chilipepervlokken

2 limoenen

20 gram boter


  • 1 Klop de zachte boter in een keukenmachine los met de knoflook, specerijen, de helft van de koriander (inclusief steeltjes) en 2 eetlepels van de cashewnoten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 3 Bestrooi de kipfilets met zout en chilipeper. Snijd de filets horizontaal in, maar niet helemaal door.
  • 4 Verdeel 3/4 van de boter over de binnenkant van de kipfilets en klap ze dicht. Leg in een ovenschaal en verdeel de rest van de boter erover.
  • 5 Giet het limoensap erover en braad de kipfilets in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Bedruip het vlees tussendoor een paar keer met de botersaus.
  • 6 Schakel de oven uit, neem de kipfilets uit de saus en giet de botersaus in een kom. Leg de kipfilets terug in de ovenschaal en houd warm in de oven.
  • 7 Klop met een garde de blokjes koude boter door de botersaus tot deze licht gebonden is. Breng eventueel op smaak met zout en peper en giet de saus over de kipfilets.
  • 8 Lekker met aardappelpuree of witte rijst en sperziebonen.

wijnadvies

Poème Marsanne-Viognier of Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 35 gram