voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Boterkoek van Ed

Boterkoek van Ed

ingrediënten

1 ei

2 theelepels koffieroom

350 gram bloem

350 gram witte basterdsuiker

1 eetlepel citroenrasp

citroensap

250 gram margarine

50 gram boter


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Klop het ei met de koffieroom luchtig en schuimig. Meng de bloem, basterdsuiker, citroenrasp en ½ theelepel zout in een ruime kom.
  • 2 Voeg de helft van het eimengsel en 2 kneepjes citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
  • 3 Snijd de margarine en boter in plakjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed goed door elkaar en kneed het mengsel tot een bol.
  • 4 Verwarm de oven voor op 170ºC. Druk de deegbol stevig uit in de ingevette vorm.
  • 5 Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel en kerf met een mes een ruitvormig patroon in het deeg.
  • 6 Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Liever geen margarine? Laat die dan weg en gebruik 300 gram boter. . Garneer de boterkoek met blanke amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 6 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier