online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
Recepten Bottenkoekjes

Bottenkoekjes

ingrediënten

125 gram roomboter

125 gram rietsuiker

2 eidooiers

1 eetlepel citroensap

250 gram volkorenmeel

1 theelepel bakpoeder

2 eiwitten

450 gram poedersuiker


benodigdheden

vershoudfolie

koekjessteker

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter los met de suiker.
  • 2 Voeg de eidooiers en het citroensap toe.
  • 3 Zeef het meel met de bakpoeder en meng een paar eetlepels door het deeg. Voeg vervolgens het overige meel toe en roer het met een lepel door. Het deeg wordt nu te dik voor de mixer.
  • 4 Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast staan.
  • 5 Rol het deeg tot een plak van een halve centimeter dik en steek vormpjes uit.
  • 6 Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze een kwartiertje goudbruin en gaar bakken. Laat ze even afkoelen.
  • 7 Klop voor het glazuur de eiwitten schuimig. Zeef er de poedersuiker boven en roer tot een glad en glanzend mengsel. Bestrijk de koekjes met het glazuur.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 4 gram