voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Bouillabaisse

Bouillabaisse

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

4 teentjes knoflook

2 stengels bleekselderij

1 venkelknol

1 prei

3 tomaten

1 blikje tomatenpuree

1 sinaasappel

1 liter visbouillon

2 takjes tijm

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 saffraan

theelepel saffraanpoeder

300 gram kabeljauwfilets

300 gram tilapiafilets

300 gram zalmfilets

200 gram zeevruchtencocktails

tabasco


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de bleekselderij, prei, tomatenblokjes en -puree toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Schil 5 cm schil van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelschil, visbouillon, tijm en saffraan toe aan de pan en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 4 Voeg de kabeljauw, zalm en zeevruchten toe en verwarm circa 5 minuten tegen de kook aan.
  • 5 Verwijder de tijm en sinaasappelschil. Breng de bouillabaisse op smaak met tabasco. Lekker met sneetjes stokbrood met rouille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 44 gram