voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

ingredi├źnten

350 runderbouillon met vlees

1 runderbouillontablet

2 takjes verse tijm

1 laurierblaadje

100 gram ontbijtspek

250 gram winterwortels

2 eetlepels verse bladselderij


  • 1 Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet op met het bouillontablet, tijm en laurier. Laat de bouillon met het deksel op de pan zachtjes tegen de kook aan trekken.
  • 2 Bak ondertussen het spek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Voeg de wortelreepjes toe aan de bouillon en laat ze maximaal 3 minuten zachtjes meekoken tot de wortel beetgaar is.
  • 4 Schep de soep in borden en verdeel er het verkruimelde spek en de selderij over.

wijnadvies

Drink het frisse wit. Bijvoorbeeld Sea Breeze of Sensas Sauvignon Blanc. Die kunt u al als aperitief schenken en bovendien heerlijk doordrinken bij de salade die op de soep volgt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 10 gram