voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

ingredi├źnten

350 runderbouillon met vlees

1 runderbouillontablet

2 takjes verse tijm

1 laurierblaadje

100 gram ontbijtspek

250 gram winterwortels

2 eetlepels verse bladselderij


  • 1 Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet op met het bouillontablet, tijm en laurier. Laat de bouillon met het deksel op de pan zachtjes tegen de kook aan trekken.
  • 2 Bak ondertussen het spek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Voeg de wortelreepjes toe aan de bouillon en laat ze maximaal 3 minuten zachtjes meekoken tot de wortel beetgaar is.
  • 4 Schep de soep in borden en verdeel er het verkruimelde spek en de selderij over.

wijnadvies

Drink het frisse wit. Bijvoorbeeld Sea Breeze of Sensas Sauvignon Blanc. Die kunt u al als aperitief schenken en bovendien heerlijk doordrinken bij de salade die op de soep volgt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 10 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier