online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Braadworstjes met zoete aardappel, pastinaak en bietjes

Braadworstjes met zoete aardappel, pastinaak en bietjes

ingrediënten

600 gram zoete aardappels

500 gram gekookte bieten

400 gram pastinaken

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

4 braadworsten

150 gram feta

150 gram roomkaas

currysaus

tomatenketchup


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Snijd de bietjes, zonder schil, in partjes.
  • 2 Snijd de pastinaak in plakjes van 1 cm dik. Verdeel de aardappels, bietjes en pastinaak over een bakplaat. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • 3 Sprenkel deze olie royaal over de aardappels en groenten. Prik de braadworstjes in, bestrooi met zout en peper en leg ze tussen de aardappels en groenten.
  • 4 Bestrijk de worstjes met olijfolie. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster circa 30 minuten tot alles gaar is (keer de worstjes halverwege om).
  • 5 Bestrooi met de feta en serveer met de currysaus.

bereidingstip

Vervang de braadworstjes in dit recept door 8 merguezworstjes. . Neem zoete chilisaus in plaats van currysaus of ketchup.

wijnadvies

De aardse smaken van dit recept combineren perfect met de herfstige Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram