gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
recepten Brabantse worstenbroodjes met pittig kipgehakt

Brabantse worstenbroodjes met pittig kipgehakt

ingrediënten


45 min
2 eieren
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal
1 teentje knoflook
500 gram kipgehakt
40 gram boter
100 milliliter melk
1 zakje gedroogde gist
theelepel suiker
220 gram bloem

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng de bloem, suiker, gist en melk in een kom. Kneed met de hand in 2 minuten tot een deeg. Voeg de boter en een snuf zout toe. Kneed het deeg nog 5 minuten door. Voeg, als het deeg te droog is, wat extra melk of boter toe. Is het te plakkerig, kneed dan iets langer.
  • 2 Verdeel het deeg in 8 porties en rol tussen de handpalmen tot balletjes. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat en dek af met vershoudfolie. Laat 25 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 3 Maak intussen de vulling. Meng het gehakt met de knoflook, sambal, ketjap, paneermeel en 1 ei en breng op smaak met zout en peper. Vorm 8 kleine worstjes van circa 8 cm lang.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegballetjes uit tot rechthoekige lapjes van circa 10x12 cm. Leg de worstjes erop en sla de smalle deegranden terug over de uiteinden van de worst. Rol het deeg om de worstjes en druk de naden dicht. Maak eventueel een paar inkepingen in het deeg.
  • 5 Klop het overige ei los. Leg de worstenbroodjes naast elkaar op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 28 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier