online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen

ingrediënten

8 sneeën krentenbroden

8 sneeën notenbroden

4 verse vijgen

3 eieren

200 milliliter slagroom

150 milliliter melk

50 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel vanille-essence

2 eetlepels bruine basterdsuiker


benodigdheden

lage ovenschaal

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Leg het brood dakpansgewijs afgewisseld met de vijgen op de bodem van de schaal.
  • 3 Klop de eieren los met de room, melk, suiker en kaneelpoeder en eventueel vanille-essence. Giet dit mengsel over het brood en de vijgen.
  • 4 Strooi de bruine suiker erover.
  • 5 Zet de vorm in een braadslee die met heet water gevuld is tot halverwege de hoogte van de ovenschaal.
  • 6 Laat de pudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar worden.

bereidingstip

Vervang verse vijgen door gewelde abrikozen met gehakte gemberbolletjes.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram