voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Bread & fruit pudding

Bread & fruit pudding

ingrediënten

1 eetlepels boter

200 gram oud witbrood

200 gram gemengd rood fruit

2 eieren

200 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

mespunt kaneel

2 eetlepels suiker

4 bollen roomijs


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Besmeer het brood met de boter. Leg de sneetjes dakpansgewijs in het ovenschaaltje.
  • 2 Verdeel het rode fruit (kersen, aardbeien, pruimen, frambozen, bessen) erover en ertussen.
  • 3 Klop de eieren los met de room, vanillesuiker en kaneel en giet dit gelijkmatig over het brood.
  • 4 Bestrooi met suiker en bak de pudding in circa 20 minuten gaar en bruin. Laat wat afkoelen en serveer warm met een bolletje roomijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier