voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, bijgerecht
recepten Breekbrood met grove pesto

Breekbrood met grove pesto

ingrediënten

500 gram bloem

2 eetlepels bloem

6 gram gedroogde gist

10 gram suiker

30 gram boter

325 milliliter volle melk

1 eidooier

6 zongedroogde tomaatjes

8 zwarte olijven

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 handje verse tijm

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

bolvormige kom

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng alle ingrediënten voor het brood (behalve de eidooier) met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
  • 2 Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat circa 1 uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  • 3 Mix intussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto.
  • 4 Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • 5 Bestrijk het deeg aan de bovenkant met de pesto. Rol het deeg op en snijd in gelijke plakken.
  • 6 Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 28 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier