voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, bijgerecht
Recepten Breekbrood met grove pesto

Breekbrood met grove pesto

ingrediënten

500 gram bloem

2 eetlepels bloem

6 gram gedroogde gist

10 gram suiker

30 gram boter

325 milliliter volle melk

1 eidooier

6 zongedroogde tomaatjes

8 zwarte olijven

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 handje verse tijm

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

bolvormige kom

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng alle ingrediënten voor het brood (behalve de eidooier) met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
  • 2 Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat circa 1 uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
  • 3 Mix intussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto.
  • 4 Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • 5 Bestrijk het deeg aan de bovenkant met de pesto. Rol het deeg op en snijd in gelijke plakken.
  • 6 Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bestrijk de broodjes met de losgeklopte eidooier en bak ze in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 28 gram