voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Breekbrood met tuinkruiden

Breekbrood met tuinkruiden

ingrediënten

1 pak witbroodmix

25 gram boter

2 teentjes knoflook

1 sjalot

50 gram groene tuinkruiden (peterselie, bieslook, oregano)

1 mespunt paprikapoeder


  • 1 Kneed van de broodmix, 300 ml lauw water en de boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 2 Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Vet een bakplaat in. Leg één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen.
  • 4 Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip

Serveer met olijfolie om het brood in te dippen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 8 gram