online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Bretonse tomaten-vissoep

Bretonse tomaten-vissoep

ingrediënten

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels olijfolie

250 gram champignons

2 uien

1 winterwortel

2 teentjes knoflook

2 eetlepels verse peterselie

2 blikken gepelde tomaten

1 liter visbouillon

200 witte wijn

250 gram zeevruchtencocktails

100 gram diepvriesdoperwten


  • 1 Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, knoflook en 1 eetlepel peterselie.
  • 2 Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door. Kook alles 15 minuten.
  • 3 Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep. Voeg de doperwten en de rest van de peterselie toe.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.Strooi vóór het serveren kaas erover en laat deze smelten onder een hete grill.

wijnadvies

Een stevige soep vraagt om vol wit, Pinot Blanc van Kastelbourg. Maar ook frisser gaat mooi met de tomaat, vooral sauvignon blanc. Denk maar aan Berg Schaduw of de blend met chardonnay van Santa Balera.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 17 gram