online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
Recepten Brioches met rozijnen, noten en chocolade

Brioches met rozijnen, noten en chocolade

ingrediënten

3 eieren

2 eetlepels suiker

2 eetlepels honing

1 zakje vanillesuiker

100 gram boter

zakje gedroogde gist

250 gram bloem

1 eetlepel bloem

50 gram blanke rozijnen

20 gram pecannoten

50 gram witte chocolade

poedersuiker


benodigdheden

8 muffinbakvormpjes

  • 1 Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed en trek het deeg een paar minuten uit elkaar.
  • 2 Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol hier balletjes van. Leg in elk muffinvormpje een balletje deeg. Zet ze bij elkaar en zet er een grote kom overheen. Laat zo nog 1 uur rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Klop het overige ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de brioches in de oven in circa 25 minuten gaar en goudgeel.
  • 5 Neem ze uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram