voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
recepten Brioches met rozijnen, noten en chocolade

Brioches met rozijnen, noten en chocolade

ingrediënten

3 eieren

2 eetlepels suiker

2 eetlepels honing

1 zakje vanillesuiker

100 gram boter

zakje gedroogde gist

250 gram bloem

1 eetlepel bloem

50 gram blanke rozijnen

20 gram pecannoten

50 gram witte chocolade

poedersuiker


benodigdheden

8 muffinbakvormpjes

  • 1 Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed en trek het deeg een paar minuten uit elkaar.
  • 2 Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol hier balletjes van. Leg in elk muffinvormpje een balletje deeg. Zet ze bij elkaar en zet er een grote kom overheen. Laat zo nog 1 uur rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Klop het overige ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de brioches in de oven in circa 25 minuten gaar en goudgeel.
  • 5 Neem ze uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram