voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

ingrediënten

500 gram broccoli

100 gram amandelen

750 milliliter groentebouillon

50 gram amandelschaafsel

1 eetlepel honing

100 gram roquefort

100 gram gorgonzola

4 eetlepels crème fraîche

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Kook de broccoli met de amandelen in de groentebouillon gaar en zacht.
  • 3 Meng intussen het amandelschaafsel met de honing en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat, druk zachtjes aan en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 4 Voeg de roquefort toe aan de soep, laat 1 minuut smelten en pureer vervolgens het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de soep in mokken of kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche in het midden van elke mok. Bedruppel de soep met wat olijfolie en bestrooi met de amandelcrunch.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 17 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier