online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

ingrediënten

500 gram broccoli

100 gram amandelen

750 milliliter groentebouillon

50 gram amandelschaafsel

1 eetlepel honing

100 gram roquefort

100 gram gorgonzola

4 eetlepels crème fraîche

2 eetlepels olijfolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Kook de broccoli met de amandelen in de groentebouillon gaar en zacht.
  • 3 Meng intussen het amandelschaafsel met de honing en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat, druk zachtjes aan en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 4 Voeg de roquefort toe aan de soep, laat 1 minuut smelten en pureer vervolgens het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de soep in mokken of kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche in het midden van elke mok. Bedruppel de soep met wat olijfolie en bestrooi met de amandelcrunch.


voedingswaarde

energie 485 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 17 gram