voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Broccoli met mozzarella en ansjovis

Broccoli met mozzarella en ansjovis

ingredi├źnten

600 gram broccoli

100 gram ansjovisfilets

4 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 rode peper

1 citroen

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel verse basilicum

250 gram mozzarella


  • 1 Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten.
  • 3 Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten. Schep de broccoliroosjes erdoor.
  • 4 Meng de ansjovisolie met het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met peper.
  • 5 Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie.
  • 6 Lekker met biefstuk, tartaar of kip.

bereidingstip

Broccoli combineert ook heel goed met smaakmakers als gember, sojasaus, citroenrasp en geraspte belegen kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 23 gram