online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Broccoli met mozzarella en ansjovis

Broccoli met mozzarella en ansjovis

ingredi├źnten

600 gram broccoli

100 gram ansjovisfilets

4 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

1 rode peper

1 citroen

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel verse basilicum

250 gram mozzarella


  • 1 Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten.
  • 3 Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten. Schep de broccoliroosjes erdoor.
  • 4 Meng de ansjovisolie met het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met peper.
  • 5 Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie.
  • 6 Lekker met biefstuk, tartaar of kip.

bereidingstip

Broccoli combineert ook heel goed met smaakmakers als gember, sojasaus, citroenrasp en geraspte belegen kaas.


voedingswaarde

energie 355 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 23 gram