voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Broccoli-quiche met bosui en spekjes

Broccoli-quiche met bosui en spekjes

ingrediënten

500 gram broccoli

5 plakjes diepvriesbladerdeeg

250 gram gerookte ontbijtspekblokjes

5 eieren

200 milliliter kookroom

200 milliliter crème fraîche

4 lente-/bosuitjes

150 gram belegen kaas

150 gram oude kaas


benodigdheden

quichevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de quichevorm in.
  • 2 Kook de broccoliroosjes circa 3 minuten en giet ze af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 3 Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.
  • 4 Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan. Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper.
  • 5 Verdeel de broccoli, spekblokjes, bosui en geraspte kaas over de deegbodem. Giet het eimengsel erover en bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Lekker met een tomaten-komkommersalade.

bereidingstip

Voeg voor wat meer pit 2 theelepels kerriepoeder toe aan het eimengsel.. Vervang de broccoli in dit recept door prei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 35 gram