4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Broccoli-rijstsalade met noten

Broccoli-rijstsalade met noten

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

40 gram selderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram noten-olijvenmix
600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een grote schaal om af te koelen.
  • 2 Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar en spoel koud.
  • 3 Hak intussen de notenmix grof en snijd de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Meng de citroenrasp, het -sap, de olie en selderij door de rijst. Schep de broccoli, bosui en notenmix erdoor. Breng op smaak met peper en garneer met de citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 612 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st