online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

ingrediënten

2 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels boter

1 ui

1 teentje knoflook

500 gram broccoli

250 gram aardappels

1 liter groentebouillon

125 milliliter slagroom

150 gram blauwe kazen

oreganoblaadje


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de broccoli, aardappels en bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de soep in kommen. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas erboven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en wat peper. Garneer de broccoli-velouté eventueel met wat blaadjes oregano.

bereidingstip

Dit recept is ook heel lekker met verkruimelde zachte geitenkaas.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram