voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

ingrediënten

2 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels boter

1 ui

1 teentje knoflook

500 gram broccoli

250 gram aardappels

1 liter groentebouillon

125 milliliter slagroom

150 gram blauwe kazen

oreganoblaadje


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de broccoli, aardappels en bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de soep in kommen. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas erboven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en wat peper. Garneer de broccoli-velouté eventueel met wat blaadjes oregano.

bereidingstip

Dit recept is ook heel lekker met verkruimelde zachte geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram