voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Broccoliquiche met pijnboompitten

Broccoliquiche met pijnboompitten

ingredi├źnten

600 gram broccoli

4 eieren

125 milliliter slagroom

1 bosje basilicum

100 gram zachte geitenkaas

8 zongedroogde tomaatjes

5 plakjes hartigetaartdeeg

2 eetlepels pijnboompitten


benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Maal de broccoli fijn in een keukenmachine.
  • 2 Meng de eieren met de slagroom, basilicum en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Roer de broccoli en zongedroogde tomaten door dit roommengsel.
  • 4 Bekleed de vorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar.
  • 5 Schenk de vulling op het deeg en bestrooi met de pijnboompitten.
  • 6 Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Dek de ovenschaal eventueel af met aluminiumfolie wanneer de pijnboompitten te bruin worden.

wijnadvies

Quiche en pinot blanc is altijd een goede combinatie, zoals J. Meyer Pinot Blanc uit de Elzas


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 27 gram