online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
60 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
Recepten Broodje pulled beef

Broodje pulled beef

ingrediënten

2 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

2 teentjes knoflook

500 gram sukadelappen

500 gram runderriblappen

2 eetlepels vijfkruidenpoeder

1 verse gember

1 eetlepel bruine basterdsuiker

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sambal

1 winterpeen

1 komkommer

1 handje koriander

300 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

1 eetlepel suiker

200 milliliter melk

2 eetlepels zonnebloemolie


benodigdheden

bakpapier

stoommandje

  • 1 Maak 12 balletjes van het deeg en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovaaltjes. Bestrijk licht met olie en klap de ovale broodjes dubbel. Leg elk broodje op een stuk bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  • 2 Vul een pan voor een derde met water en breng aan de kook. Leg een aantal broodjes in een stoommandje (zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is zodat de stoom erdoor kan) en stoom in circa 15 minuten gaar.
  • 3 Herhaal tot alle broodjes zijn gestoomd. Trek het stoofvlees met 2 vorken uit elkaar en serveer met de broodjes, wortel en komkommer. Bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Vervang in dit recept het vijfkruidenpoeder door kaneelpoeder.

wijnadvies

Bij dit recept past een kruidige en sappige rode wijn waar een zonnetje in schijnt: Mon Clocher Côtes du Rhône.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 38 gram