online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Broodpudding met pecannoten en chocolade

Broodpudding met pecannoten en chocolade

ingrediënten

1 stokbrood

500 milliliter melk

200 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

2 eieren

50 gram boter

1 vanillestokje

50 gram pecannoten

150 gram pure chocolade

100 milliliter slagroom


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het brood met de melk, suiker, kaneel, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
  • 3 Kneed het geheel goed door en laat circa 10 minuten staan. Roer vervolgens de helft van de pecannoten en 50 gram chocolade erdoor.
  • 4 Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de pecannoten. Bak de broodpudding in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  • 5 Verwarm voor het serveren de room in een (steel)pan en smelt de rest van de chocolade erin. Roer door tot een gladde chocoladesaus.
  • 6 Neem de broodpudding uit de oven en besprenkel royaal met de chocoladesaus.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 12 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier