online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Broodpudding met pecannoten en chocolade

Broodpudding met pecannoten en chocolade

ingrediënten

1 stokbrood

500 milliliter melk

200 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

2 eieren

50 gram boter

1 vanillestokje

50 gram pecannoten

150 gram pure chocolade

100 milliliter slagroom


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het brood met de melk, suiker, kaneel, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
  • 3 Kneed het geheel goed door en laat circa 10 minuten staan. Roer vervolgens de helft van de pecannoten en 50 gram chocolade erdoor.
  • 4 Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de pecannoten. Bak de broodpudding in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  • 5 Verwarm voor het serveren de room in een (steel)pan en smelt de rest van de chocolade erin. Roer door tot een gladde chocoladesaus.
  • 6 Neem de broodpudding uit de oven en besprenkel royaal met de chocoladesaus.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 12 gram